The bigger (of smaller), the better

The bigger (of smaller), the better

Dé perfecte outlet treasure gespot, maar helaas niet meer in jouw maat: fashion crisis ahead? Niet altijd! Want sommige items koop je best een maatje te groot of soms zelfs te klein. The bigger, en soms smaller, the better dus om je fashion love story compleet te maken, en wel met deze items!


Size doesn’t matter


Als doorwinterde outlet hunter ken je het wel: je hebt je oog laten vallen op een ab-so-lu-te must-have voor je wardrobe, maar je maatje zit er niet meer tussen… Niet getreurd! Bij sommige items is het zelfs beter om een maatje groter of soms zelfs kleiner te nemen. En neen, we bedoelen niet dat je je toch in die veel te kleine skinny jeans of skintight dress moet wurmen want ademhalen is zo overrated, toch? Not! Comfyness blijft key, het gaat vooral over de look van enkele mode must-haves, die net een fashion level hoger getild wordt, door je very wanted stuk te groot of te klein te kopen.


Te groot of te klein? Perfect!


Take notes, treasure jagers, want we zetten hier de items op een rijtje die je gerust een maatje groter of kleiner mag kopen én die je zo zelfs nog meer laten shinen.

2. De T-shirt


Ook een T-shirt mag je gerust enkele maatjes groter kopen. Draag het heerlijk urban of rock chick cool als jurkje met blote benen in de zomer of met leren legging in de winter. Of gebruik de knoop truck en leg onderaan een knoop in je losse T-shirt zodat je deze toch stylish opgeknoopt en kort kunt dragen. Leuk op een jeans, rokje of wide leg pants. Ook tof: een oversized T-shirt op een kort fietsbroekje: trend-alert!

4. Knits en sweats

 

Een zalig zachte knit wordt nog een tikkeltje meer comfy én stylish door deze heerlijk oversized te dragen. Denk aan een wollen trui of een XL cardigan die je in de herfst zelfs als jas kunt dragen. Een losse, fijngebreide trui over een lange jurk? Check! Knoop je trui dan wel op met een elastiekje zodat deze niet los en vormeloos over je jurk hangt. Ook een sweater rock je liefst enkele maten groter om je urban cool vibes extra kracht bij te zetten. En ja hoor, zelfs je sweat pants mag gerust lekker los vallen, net alsof je die van je boyfriend geleend hebt. Match met een fitted of crop top en show je slick style.

Size down


1. Het leren jasje 

 

Een leren jasje mag je dan weer gerust een maatje kleiner kopen. Zowel echt als PU leer zet nog wat uit door het te dragen en de look mag ook echt fancy fitted zijn zodat het mooi tailleert op jurkjes of lange wijde broeken. In de winter kun je een nauwaansluitend leren jasje ook perfect als vestje binnen dragen. Ideaal als fab cover-up op je party dress bijvoorbeeld!
Size up


1. De blazer


Een blazer die perfect past als onderdeel van je strakke en klassieke werkoutfit? Passé! Tegenwoordig draag je de blazer best oversized en niet alleen naar je job. Een ruime blazer op een romantisch jurkje? Hot! Of keep je cool met een oversized blazer in knalkleur op een casual shirt en jeans met sneakers.

3. Het hemd

 

Het hemd is hot en al helemaal als het lekker los valt! Denk eentje in lovely linnen of silky satijn in de zomer dat je open laat hangen over een strak shirt of crop top. Of spice it up met een beetje meer sexyness door te kiezen voor een bralette met daarover een losser hemd. In de winter vormt een, al dan niet faux leren, legging opnieuw je match made in heaven met een oversized hemd. Of draag je, liefst wel extra lange, hemd als jurk in combinatie met leuke loafers of een paar pumps.

5. De denim jacket

 

Net als de blazer, mag ook de denim jacket tegenwoordig enkele maten groter gedragen worden. De dagen dat deze super gecentreerd en fitted gedragen werd, zijn opnieuw long gone en ook een tikkeltje te braaf. Dus ga voor een meer edgy touch door te kiezen voor lekker los. En liefst nog in een knal kleurtje à la hot pink!


3. De legging

 

Een legging is geen broek? Jawel hoor, het mag weer! Leggings zijn weer back en here to stay. Let, net als bij de jeansbroeken, wel op de fit als je een legging koopt, want ook deze kunnen uitzetten tijdens het dragen. Zorg ervoor dat je legging mooi blijft passen door deze net iets kleiner te kopen om te voorkomen dat deze gaat flodderen aan je benen, want dan gaat het al snel van hot, naar not so much…
2. De jeansbroek


Te klein mag je een jeansbroek natuurlijk niet kopen, maar houd bij de meeste jeansbroeken wel rekening dat deze nog kunnen uitzetten. De regel luidt: zolang je de knoop dicht krijgt en je kunt gaan zitten én ademen tegelijk, heb je jouw perfect fit gevonden!