Fashion treatment tips

Fashion treatment tips

We love fashion, maar wist je dat je kleren ook echt liefde en de juiste zorg nodig hebben om langer te kunnen shinen? Niets zo painful dan je favoriete item dat na veel dragen,slijtverschijnselen begint te vertonen. Geen nood, we geven je enkele handige treatment tips waardoor je kleren langer mooi blijven.


For the love of fashion: verzorg je kleren


Geef je kleren een langer leven met acht handige tips die letterlijk als lifesavers werken voor je garderobe. Watch and learn ladies!2. Juist wassen


Is het toch echt tijd voor een wasbeurt? Zorg dan dat je trouw de wasvoorschriften volgt. Niets zo vervelend dan bij het plooien een tragisch krimp geval of kleurverandering op te merken. Was zoveel mogelijk dezelfde kleuren samen. We know, het is makkelijker om alles samen in de trommel te zwieren, maar believe us, daar komen fashion crisissen van… Zorg er ook voor dat alle ritsen dicht zijn, zodat ze geen andere items kunnen beschadigen tijdens de wasbeurt.

4. Steam away

 

Het strijkijzer heeft zijn glorietijd gekend, nu is de stomer here to stay! Een kledingstomer is veel beter en een pak minder agressief voor je kleren. En bovendien gaat het stomen veel sneller dan strijken: we like! 


1. Minder wassen


Het is echt niet nodig om je kleren na een of twee keer dragen in de wasmachine te gooien. Vaak zijn ze niet eens vuil en is het al voldoende om ze even te laten luchten. Hoe vaker je kleren wast, hoe kwetsbaarder de stof wordt en hoe sneller ze verslijten. Wanneer je toch wast, kun je beter kouder dan te warm wassen. Daarom was je best zoveel mogelijk op 30 graden. Minder wassen is bovendien beter voor het milieu, jouw portemonnee én minder werk: need we say more?

3. Drogen aan de lucht

 

Hoewel de droogkast een makkelijke huishoudhulp is, is die niet altijd even lief voor onze kleren. Door de killer combi van warme lucht en ronddraaien, waardoor de vezels van je kleren tegen elkaar schuren, wordt de kwaliteit van de stoffen aangetast. Again, volg de wasvoorschriften, want er zijn heel wat stoffen die zelfs niet in de droogkast mogen. Drogen aan de lucht, zowel binnen als buiten, is veel meer fabric friendly!

5. Weg met pluisjes

 

Je kent het wel, je mooie wollen trui die na een paar keer dragen begint op te wollen waardoor het lijkt alsof hij al versleten is. In comes de ontpluizer of ontwoller! Een top tool die de pluisjes verwijdert door ze af te scheren zonder de stof te beschadigen, waarna je weer volop kunt shinen met je pluisvrije trui.


6. Juist opgeruimd staat netjes

 

Hoe je jouw kleren opbergt, kan bijdragen aan hun levensduur. Zo hang je gebreide, rekbare en zware kledij best niet op, maar kun je ze beter plooien in je kleerkast om ze niet te laten uitrekken en ze mooi in vorm te houden. Blouses kun je dan weer beter ophangen om kreuken te voorkomen. Ook klassieke en meer geklede broeken hang je best zoveel mogelijk op, terwijl je jeansbroeken gerust kunt plooien. Zorg er ook voor dat je garderobe niet teveel aan direct zonlicht wordt blootgesteld om kleurverandering te vermijden.
7. Doe de switch


Switch je zomer -en winter kast. Door per seizoen je kleren op te bergen, krijg je meer plaats in je kleerkast en kunnen je kleren beter ademen en verluchten dan wanneer alles dicht op elkaar hangt en ligt. Bovendien krijg jij op die manier ook meer overzicht: win-win!

8. Freeze it

 

Net zoals je eten langer kunt bewaren in de diepvriezer, kun je ook je kleren eens invriezen. Ideaal om je jeans een extra wasbeurt te besparen bijvoorbeeld. Vlekken worden uiteraard niet magically verwijderd, maar vieze geurtjes wel en je geniet van een very fresh look!